Reacties van ouders en kinderen

Dankjewel, Brigitte, we zijn tevreden over wat je bereikt hebt samen met onze zoon. Jouw manier van werken is erg prettig, al na de eerste keer wilde Koen graag naar jou toe gaan. Hij heeft in een aantal weken ontdekt waar zijn sterke kanten liggen. Koen kan nu veel beter met boosheid omgaan. Hij heeft manieren gevonden om de boosheid kwijt te raken. En wij geven veel duidelijker grenzen aan.

* * *

Tekening van Josephine
Tekening van Josephine, 9 jaar

* * *

Brigitte, je bent een therapeut die snel vertrouwen wekt. Onze dochter Josephine is veel zelfverzekerder geworden. Ze is minder somber en gaat weer met meer plezier naar school. Dankjewel.

* * *

Mijn lieve zoon had in groep 6 moeite met kinderen/mensen om hem heen die hem niet begrepen en hem in zijn ogen onrechtvaardig behandelden. Zijn frustratie uitte hij uiteindelijk met zijn vuisten. Toen kwamen we bij jou. Hij vond die sessies zo fijn! Hij is ons nog altijd dankbaar voor jouw wijze lessen. Het gaat nu heel goed met hem. Hij is in juli met een mooi VWO diploma op zak vertrokken naar Amerika om daar te studeren. Wij hebben hem zondag gesproken en hij heeft het heel erg naar zijn zin. Nieuwe situaties en mensen zijn niet langer meer een bedreiging maar een spannende uitdaging en hij kijkt met veel optimisme naar de toekomst. Ik wil je nog eens heel hartelijk danken. Jij hebt hem en ons inzicht en vaardigheden meegegeven waar we nog steeds ons voordeel mee doen.

 * * *

Beste Brigitte, wij dachten dat er iets mis was met onze dochter. Haar woede aanvallen waren zo erg dat we er ons geen raad meer mee wisten en jouw hulp hebben ingeschakeld. Jij hebt ons laten inzien waar de woede vandaan kwam en ons zo op weg geholpen. Cato is nu veel rustiger en ik weet te voorkomen dat als ze boos ergens over is dat het uit de hand loopt. Ik ga zelf ook niet meer zo uit mijn dak.

* * *

Meisje, 10 jaa
Meisje, 10 jaar

* * *

Wat wij erg prettig vonden aan de afspraken bij jou was je betrokkenheid en snelle inzicht. Je had in korte tijd ons als gezin goed door en kon ons de feedback geven die inzicht gaf. Met jouw hulp lukt het ons nu om beter te luisteren en reageren op onze kinderen.

 * * *

Voor onze zoon waren de wekelijkse afspraken bij Brigitte het uitje van de week. Simon voelde zich helemaal begrepen. Hij kon zich goed uiten bij haar waardoor hij dat thuis ook meer ging doen. Er zijn nog wel eens moeilijke momenten hoor, maar ik voel me zekerder in mijn manier van doen. Brigitte heeft mij goede tips gegeven.

 * * *

Brigitte heeft ons een spiegel voor gehouden. We voelen ons gesteund door haar. Sanne is sterker geworden, ze is meer in balans.

 * * *

Samuel, 10 jaar
Samuel, 10 jaar

 * * *

De familieopstelling die je met mij hebt gedaan was heel bijzonder. Ik heb ervaren wat ik met me meedraag van mijn moeder. Het geeft mij nu de kracht anders op mijn kind te reageren, het voelt anders, beter. Dankjewel.

* * *

Wij vonden het fijn dat we snel bij je terecht konden. Je hebt ons in een heel moeilijke tijd gesteund. Onze kinderen vonden een houvast en rustpunt bij jou . Ze voelden zich zo snel op hun gemak. Je bent liefdevol en heel betrokken.

 * * *